خلاصه عملکرد پژوهشي Scopus

به‌روز شده در: ۱۴۰۳/۹/۱
  • ۱۴ تعداد اعضای هیات علمی شاغل
  • ۲ اعضای هیات علمی با صفر یا یک مقاله
  • ۱۴/۰۲ نسبت استناد به مقاله در همه سال‌ها
  • ۱/۴۲ نسبت مقاله به هیات علمی در ۲۰۲۳
  • ۲۵ H-Index
۲۰۰۳ ۲۰۲۳
  • ۲۴۶۸ استنادات
۲۰۰۳ ۲۰۲۳
  • ۱۷۶ مقالات
۲۰۰۳ ۲۰۲۳

۲۳%
مقالات با همکاری بین‌المللی
۷%
اعضای هیات علمی با صفر یا یک استناد
۱۵%
مقالات مجلات 10% برتر SJR
۳۹%
مقالات i10
توزیع مقالات در چارک‌ها براساس شاخص IF
توزیع مقالات در چارک‌ها براساس شاخص CiteScore
توزیع مقالات در چارک‌ها براساس شاخص SJR
توزیع مقالات در چارک‌ها براساس شاخص SNIP

زمينه‌هاي پژوهشي مقالات:

معرفي

گروه فیزیک دانشگاه کردستان عملاً از سال ۱۳۷۱ و تقریباً همزمان با تاسیس دانشگاه کردستان با حضور آقایان عبدالحسن بصیره و محمد رضا فرومند در محل دانشکده علوم قدیم (دانشکده ادبیات و علوم انسانی فعلی) شروع به کار نمود. تا قبل از پاییز سال ۱۳۷۳ عمده فعالیت‌های گروه بر ارایه دروس فیزیک پایه و آزمایشگاه‌های آن دروس برای دانشجویان رشته‌های شیمی و ریاضی متمرکز بود.

در شهریور ماه سال ۱۳۷۰، وزارت علوم با گشایش دانشگاهی در استان‌ کردستان، در سنندج ، و به نام " دانشگاه کردستان " موافقت کرد. از سال ۱۳۷۰ تا ۱۳۷۳، جناب آقای دکتر علی اکبر رجبی که ریاست مشترک دانشگاه رازی کرمانشاه و دانشگاه کردستان را به عهده داشتند و خود یک فیزیکدان بودند با خرید تجهیزات و وسایل جدید آزمایشگاهی موافقت نمودند و در طی چند سال اول آزمایشگاه‌های فیزیک عمومی تاسیس و تجهیز شد. در پاییز سال ۱۳۷۲ مقدمات پذیرش دانشجوی رشته فیزیک فراهم و برای اخذ مجوز دوره کارشناسی فیزیک اقدام شد.

در سال ۱۳۷۲، نخستین هیات علمی گروه فیزیک که پس از استقلال دانشگاه کردستان، با استفاده از حکم اجرایی راه اندازی گروه فیزیک به سنندج جذب شدند سرکار خانم فاطمه طاعتی اصیل بود. در راستای تاسیس رشته فیزیک دو استاد دانشکده فیزیک دانشگاه تهران ، جناب آقای دکتر لطیف کاشیگر و جناب آقای دکتر صمد فرخی، از سوی وزارت علوم ماموریت یافتند که برای بررسی توانایی دانشگاه کردستان در گشایش رشته کارشناسی فیزیک در سنندج حضور یابند و گزارش بازرسی خود را به وزارت علوم ارسال کنند. با ارسال گزارش این دو استاد ارجمند از توانایی‌ دانشگاه کردستان در آمادگی برای گشایش رشته کارشناسی فیزیک به وزارت علوم، مقرر شد از مهرماه سال ۱۳۷۳ ، دانشگاه کردستان برای نخستین دوره دبیری فیزیک دانشجو بپذیرد.

در پی گشایش رشته کارشناسی فیزیک در مهرماه ۱۳۷۳ با همکاری صمیمانه جناب آقای دکتر یثربی ریاست وقت دانشگاه کردستان، اعضای هیات علمی فیزیک بیشتری مانند آقایان دکتر محمد مهدی سلطانزاده ، آقای سعید سلطانیان و آقای بهروز ملک الکلامی جذب گروه فیزیک دانشگاه کردستان شدند که موجب پیشرفت چشمگیری در گروه فیزیک شدند.

در پی گشایش رشته کارشناسی فیزیک، سال‌های بعددر کنار آزمایشگاه‌های فیزیک یک و فیزیک دو آزمایشگاه‌های فیزیک سه ، فیزیک جدید و اپتیک به خوبی تجهیز شدند.

از سال ۱۳۸۲، کارشناسی ارشد فیزیک با گرایش فیزیک حالت جامد و نظری گشایش یافت . در پی تجهیز آزمایشگاه‌های پژوهشی و جذب اعضای هیات علمی توانمند و جوان از سال ۱۳۸۲ به بعد گروه فیزیک دانشگاه کردستان دانشجوی کارشناسی ارشد در گرایشهای گرانش و کیهان شناسی، ذرات بنیادی و نظریه میدانها، ماده چگال، نانو فیزیک، علوم و فناوری کوانتومی، فوتونیک و اپتیک و لیزر دانشجو پذیرفت. از سال ۱۳۸۵ به بعد برای دوره های دکتری در گرایش‌های ماده چگال، فوتونیک، نجوم و اختر فیزیک، ذرات بنیادی و نظریه میدانها و فیزیک آماری در سامانه های پیچیده موفق به گرفتن مجوز از وزارت علوم شد .

اولین مدیر گروه فیزیک دانشگاه کردستان جناب آقای عبدالحسن بصیره بودند که به مدت سه سال، از سال ۱۳۷۳ تا ۱۳۷۶ مدیریت آنرا برعهده داشتند.

یاد همه کسانی که در گسترش و اعتلای گروه فیزیک دانشگاه کردستان و سرافرازی این سرزمین عزیز نقش آفرین بوده اند گرامی می داریم.

چشم انداز گروه فیزیک

با گذشت حدود بیست و هشت سال از تاسیس گروه و دستاوردهای آموزشی و پژوهشی چشمگیر که نشان از زحمات و تلاش های بی دریغ همکاران هیأت علمی، کارکنان، کارشناسان و دانشجویانمان دارد، جذب اعضای هیات علمی توانمند و جوان، راه اندازی آزمایشگاه های تحقیقاتی جدید، ارائه دروس و پروژه های تحقیقاتی مبتنی بر نیاز بخش صنعت و دانشجویان گامهای اساسی در راستای رشد کمی و کیفی گروه خواهند بود.

جایگاه رقابتی گروه فیزیک در سطح ملی

گروه فیزیک دانشگاه کردستان از گروه های پژوهشی سطح یک کشوریست. حضور اساتید مطرح ملی و بین المللی، تنوع رشته ها و گرایشهای به روز و حضور دانشجویان مستعد ارشد، دکتری ، محققان پسادکتری و همچنین دانشجویان خارجی در این گروه رقابت را در سطح ملی و بین المللی بسیار هموار نموده است.

معرفی گرایش ها در مقاطع تحصیلی

کارشناسی

کارشناسی ارشد

دکتری

فیزیک

فوتونیک

فوتونیک

فیزیک مهندسی

اپتیک و لیزر

ماده چگال

ماده چگال

نجوم و اختر شناسی

گرانش و کیهان شناسی

ذرات بنیادی و نظریه میدان ها

ذرات بنیادی و نظریه میدان ها

فیزیک آماری در سامانه های پیچیده

نانو فیزیک

علوم و فناوری کوانتومی

اعضاء هيات علمي

  • نمایش تا از کل عضو

فهرست مقالات Scopus

  • تا از کل مقاله
No. Title Authors Journal IF SJR CiteScore Published Cited By

مقالات منتشر شده در مجلات برتر Scopus

Criterion: